Republikaner föreslår skattehöjningar

Som en följd av valförlusten börjar republikanerna diskutera vilka förändringar av politiken som blir nödvändiga för att vinna val i framtiden. Mycket har varit fokuserat på invandring och latinoväljare. I dag kom första seriösa förslaget om att republikanerna bör förändra inriktningen även i skattefrågor. Det är konservativa Bill Kristol som hävdar att man borde kunna säga ja till skattehöjningar för de som tjänar över en miljon dollar per år. Det är ganska kontroversiellt får man säga och frågan är hur förslaget tas emot av andra republikaner.

Don’t scream and yell when one person says, ‘you know what, it won’t kill the country if we raise taxes a little bit on millionaires.’ It really won’t, I don’t think,

Se klippet:

Förslaget skulle vara en del i en eftergift till Obama som vill sätta gränsen vid 250000 dollar. Tjänar man mer än så kommer Bushs skattesänkningar (och Obamas förlängning av dessa) försvinna vid årsskiftet om Obama får som han vill. Republikanerna i kongressen verkar dock mer vara inne på linjen att behålla skattesänkningarna för alla men eventuellt ta bort eller minska vissa skatteavdrag.

Vi får se vem som går vinnande ur striden och om republikanerna efter valet har en något större kompromissvilja.