Rick Perry får inte delta i republikanernas första debatt

Texasguvernören Rick Perry blev det tyngsta offret i Fox News urvalsprocess. Han får nämligen inte delta i första debatten med hela 10 deltagare, utan enbart i fördebatten några timmar tidigare på dagen för mindre populära kandidater.

Med på stora scenen istället bland annat Chris Christie som varit uträknad länge nu och överraskningen Ohioguvernören John Kasich. Övriga 8 deltagare i debatten är mer väntade: Jeb Bush, Donald Trump, Scott Walker, Ben Carson, Mike Huckabee, Ted Cruz, Rand Paul och Marco Rubio. Dessa har kvalificerat sig genom starka resultat i opinionsmätningar senaste dagarna.

Första debatten inför valet 2016 hålls natten till fredag svensk tid i Cleveland, Ohio. Endast republikaner deltar i denna debatt. Demokraterna har inte spikat datum än för deras första debatt.

Vi som befinner oss i Sverige hoppas på att få se debatten live via Fox News hemsida. Om det inte går hör gärna av dig med en kommentar nedan med tips på hur debatten kan ses istället.

 • JacobTHartman

  Någon som har koll på om man kan se debatten live ifrån Sverige eller vad man gör om det inte går?

 • Peo

  Det brukar lösa sig i sista stund när olika streams sprids. Håll utkik här eller följ oss på twitter: https://twitter.com/usaval Annars i värsta fall så dyker debatterna säkert upp snabbt i sin helhet i efterhand på youtube när debatten är slut.

 • Henrik Hellberg

  Om ni använder Chrome, ladda hem Hola. Där kan du ställa in så att det för Fox News hemsida ser ut som att du sitter i USA. Brukar fungera alldeles ypperligt. Helt lagligt är det kanske inte, men du får ju åtminstone se exakt samma sändning som amerikanerna får se.

 • Alexander Hallberg

  Som Peo skrev, debatterna läggs i princip alltid ut i sin helhet på YouTube direkt efteråt. Har du inte planerat att sitta upp över natten för att kolla är detta det bästa alternativet.