Sannolikheten för att Bernie blir president steg efter debatten

Efter demokraternas första debatt verkar många bedömare övertygade om att Clinton vann stort över Bernie. Du kan läsa min analys direkt efter debatten. När vi tittar på hur oddsen förändrats precis innan debatten till dagen efter har det hänt en del. Siffrorna nedan anger sannolikheten att utses till president (alltså inte bara att vinna nomineringen).

Före:

innan-debatt

Efter:

efter-debatt

Största förändringen är att spelarna på vadslagningsfirmorna nu inte längre verkar tro att Biden kommer att ställa upp. Det är en konsekvens av att Clinton gjorde en stark insats i debatten. Men det verkar också som att debatten hjälpte Bernie.

Sanders kampanj pekar på att han inte var så känd tidigare men att det nu håller på att förändras genom att media konstant spelar upp debattens främsta ögonblick när han säger att han är trött på allt snack om Clintons ”jävla mejl”. Något som gör att Clintonväljare som inte hört talas om Sanders kan ha fått ett positivt första intryck av honom. Sannolikheten för att Bernie blir president är dock fortfarande låg.