Se brandmännens film som attackerar Giuliani

Giuliani som hyllats för sina insatser efter terrordåden i New York den 11:e september 2001 attackeras sedan en tid tillbaka av stadens brandmän. Man är missnöjda med hur han hanterade den kaosartade situationen och speciellt brandmännens säkerhet. Hundratals brandmän dog.

Nu har brandmännens fackförening gjort en 13 minuter lång film där man går till hård attack mot Rudy Giuliani. Filmen kostade $70,000 att göra (cirka en halv miljon kronor) och kan ses här.

DN skriver om det idag, jag har skrivit om denna kritik redan i mars: Läs mer

Frågan är om det kommer att påverka så mycket just nu. Om denna kritik upprepas och förstärks kan det säkert försämra Giulianis chanser att bli vald. Just nu känns det som att kritiken inte riktigt lyckas bita på republikanska väljare. Främst för att filmen är gjord av ett fackförbund och att Giulianis trovärdighet när det gäller 9/11 är skyhög.

[tags]usa, rudy giuliani, brandkåren, new york, terrorism[/tags]

 • Giuliani är väl den mest självprofilerade hjälten någonsin…
  Jag är rätt tveksam till att folk verkligen gillar Giuliani när det kommer till 9/11. Specielt för att han kastat bort och totalt ignorerat mängder med offer som fortfarande var kvar i resterna av tornen… gosh

  Nej Ron Paul ska det vara…

 • Usaval.se

  Ja, hela kampanjen bygger på denna hjältestatus som visat sig vara framgångsrik. Han leder ju tydligt alla opinionsmätningar. Lyckas motståndarna slå hål på denna bild så har han inte så himla mycket att luta sig tillbaka på som tilltalar republikanska kärnväljare. Särskilt inte när det gäller frågor som familjevärderingar, aborter, homosexuella osv. På pluskontot står dock att han lyckades få ner brottsligheten i New York under sin tid som borgmästare.

 • Sättet han fick ner brottsligheten däremot, gör nog att åtminstone de som befann sig i staden under hans styre är oerhört skeptiska till att ge Giuliani ens en gnutta makt.

  Finns en väldigt bra artikel om honom från december förra året på Salon: http://www.salon.com/opinion/feature/2006/12/05/giuliani/