Tim Russert död

En av USAs främsta politiska journalister avled igår endast 58 år gammal. Tim Russert föll ihop på jobbet som moderator för NBCs ”Meet the Press” efter en hjärtattack. Som programledare har han intervjuat alla viktigare politiker under många år och blivit en stark profil för kanalen sedan han tog över programet 1991.

Det är en tämligen utsatt position att vara programledare för ett program av den typen. Nyligen fick han hård kritik av Clintons kampanj för att ha utropat Obama till vinnare innan någon annan gjort det, men det visade också på hans dignitet och betydelse i den amerikanska politiken.

Se klippet:

Tim Russert avslutade alltid sina intervjuer med presidentkandidaterna med ”be safe on the campaign trail”.

Här släpper en annan stor journalist Tom Brokaw nyheten om Russerts död på MSNBC:

[tags]usa, presidentvalet, tim russert[/tags]

  • Det var ett värdigt och välskrivet inlägg. För mig har han betytt väldigt mycket. Han väckte mycket av mitt stora intresse för amerikansk politik och amerikanska medier. Jag ser ingen som ska kunna ersätta honom i hans stora engagemang och intresse, men framförallt objektivitet för och i den politiska rapporteringen.

  • Torgny

    Tim hade den ovanliga egenskapen att kunna se politiken på djupet, och inte bara de yttre händelserna. Det är onekligen en förlust för världen att han försvinner. Hoppas de snabbt kan finna en god ersättare.