Trump och Clinton i topp i ”entrance poll” för väljare som är på väg in i vallokalerna

På republikanernas sida har vi precis fått in några siffror från en entrance poll (väljare som är på väg in i vallokalen) från cbsnews:

Trump är etta på republikanernas sida enligt en opinionsundersökning som abcnews presenterat. Den bygger på väljare som är på väg in i vallokalerna. Cruz och Rubio kämpar om andraplatsen.

Hillary Clinton leder tydligt över Bernie Sanders (51-42 %) enligt samma undersökning. Blir det en så stor seger kommer media antagligen börja jämföra Bernie Sanders med tidigare misslyckade kandidater som drog stor publik men underpresterade som tex Howard Dean.

Det är en första indikering som ligger i linje med förhandsspekulationerna. Det lär dröja någon timma till innan vi får verkliga siffror på röster. Och ytterligare lite tid innan tv-kanalerna kan utropa vinnare.

Harry Enten på fivethirtyeight har noterat följande intressanta detalj ur denna entrance poll:

Here’s an absolutely nutso stat from the early entrance poll: 17-to-29-year-olds on the Democratic side are going 91 percent to 8 percent for Sanders over Clinton. They make up only 15 percent of the electorate, however.

CNN har också siffror att bjuda på.

Första riktiga valresultaten droppar nu in. Du kan följa det i realtid här.

Konsekvenserna för kandidaterna på republikanernas sida är främst att Rubio gått något starkare än väntat och det kan ge honom momentum inför New Hampshire. Han kan bli etablissemangets kandidat, särskilt om några kandidater hoppar av närmaste dagarna. Bush, Christie och Kasich är redan på plats i New Hampshire som röstar nästa vecka. Dessa har chans där och kommer antagligen inte hoppa av. Santorum och Huckabee funderar säkert på om de ska hoppa av.