Trump om presidentvalet och Clinton

På ett kampanjmöte i Iowa inför valet på måndag kväll var Donald Trump segerviss. Han leder opinionsmätningarna före Ted Cruz. Den senare har haft några tuffa dagar efter debatten i torsdags.

Trump tror att han kan vinna delstater i höstens presidentval som normalt sett anses vara helt säkra för demokraterna och nämnde bland annat New York, Pennsylvania och Michigan. Inte speciellt sannolikt. Men det intressanta är att han försöker få väljarna att tro att han är mer valbar än konkurrenterna. RNC (republikanernas partiorganisation) och politiker i Washington är istället livrädda för att Trump kommer orsaka stora förluster i november för partiet.

Trump tror inte Hillary Clinton nomineras. ”I don’t know if she is going to get there with this email stuff.” Clintons hemligstämplade mejl har hamnat i fokus under helgen när mejlskandalen fått nytt bränsle. Hon är knapp favorit att vinna Iowa på demokraternas sida.

Med på scenen fanns också Ivanka Trump, dottern som är höggravid. Trump har sagt att han hoppas hon föder i Iowa. Det skulle vara bra inför valet.