Trump ses allt mer som en seriös kandidat

  Donald Trump, affärsman Ställer upp
Donald Trump by Gage Skidmore” av Gage Skidmore. Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Få har tagit Donald Trump på allvar sedan han lanserade sin kampanj, men i takt med att han seglat upp i topp i opinionsundersökningar och nu också utökat ledningen börjar fler ta honom på allvar. Trump leder nu i snitt med 7 procentenheter. I dagarna började DNC (demokraternas partiorganisation) sätta en person på att bevaka allt Trump gör för att kunna svara snabbt på uttalanden. Det är bara cirka hälften av kandidaterna som fått äran till den typen av bevakning på republikanernas sida.

Inför debatten på torsdag den 6 augusti (natten till 7 augusti svensk tid) leder Trump fortsatt med god marginal nationellt. I Iowa och New Hampshire som röstar först av tradition har förhandsfavoriterna Scott Walker och Jeb Bush dock slagläge. Walker är guvernör i Iowas grannstat Wisconsin vilket lär hjälpa honom att nå ett bra resultat där. I skrivande stund leder Walker i Iowa medan Trump leder i New Hampshire.

Inte heller bland spelare på vadslagningsfirmor har någon tagit Trump på allvar fram till för ungefär en vecka sedan. Han har nu odds på att knipa nomineringen som ger honom en fjärdeplats bland spelare, från att tidigare ha placerats långt bak i fältet.

Vad tror du om Trumps möjligheter att vinna republikanernas nominering?