Vad händer med den delegat Rand Paul vann nu när han hoppat av?

Rand Paul, senator Kentucky
Rand Paul, senator Kentucky

Fick en fråga på twitter från Håkan om vad som händer med Rand Pauls delegat som han vann i Iowa. Paul har ju hoppat av presidentvalet.

I juli hålls partikonventen och då väljer delegaterna partiets presidentkandidat. I första valomgången är delegaterna som en kandidat vunnit under valen bundna till den kandidaten. Men en kandidat som hoppat av kan välja att släppa vunna delegater fria, som då kan rösta på valfri kandidat. Delegaten kan också få instruktioner om vilken annan kandidat som hen ska rösta på.

Vad jag känner till har inte Rand Paul släppt den delegaten fri än. Har en kandidat vunnit lite fler delegater kan dessa användas för påtryckningar inför konventet. Tex talartid eller specifika förslag som den vill få in i partiprogrammet. Men med bara en delegat är det kanske inte så jättemycket han kan kräva, annat än om primärvalet blir extremt jämnt.

Uppdatering:

Vissa delstater tillämpar andra regler än ovan beskrivna. För kandidaterna som hoppat av på republikanernas sida innebär det i detalj (enligt TheGreenPapers och @Taniel):

*Note on withdrawn candidates’ delegates:
Fiorina, Paul and Huckabee’s delegates remain bound to them (IA rules).
Bush’s 1 Iowa delegate remains bound to him, but his 3 New Hampshire delegates are now free agents.
Carson’s 3 Iowa delegates remain bound to him; he can choose what to do with his 2 Nevada delegate (either keep them bound to him, unbind them, or transfer one each to Trump and Rubio).