Val på tisdag i Wisconsin och Hawaii

På tisdag den 19:e februari röstar Wisconsin och Hawaii. Eftersom Obama är född på Hawaii väntas han vinna där, men partietablissemanget på ön verkar stödja Clinton. Det finns inga opinionsundersökningar därifrån heller som är trovärdiga. Vem vet, Clinton kanske kan överraska. Endast 20 delegater står på spel. Varken Hillary Clinton eller Barack Obama har besökt ön i samband med valet. Clinton har skickat dottern Chelsea för tre dagars besök till Hawaii och Obama har skickat sin syster.

I Wisconsin har Obama en knapp ledning i opinonsundersökningarna med i snitt 3 %. Han har spenderat mer tid och pengar på annonser där än Clinton. En överraskande seger för Clinton är inte omöjlig och skulle hjälpa henne att sakta ner Obamas momentum. I senaste opinionsmätningen från ARG leder Clinton med 6%.

McCain väntas vinna Wisconsin på republikanernas sida med stor marginal, även om en enstaka undersökning tyder på att det blivit jämnare senaste veckan. Huckabee har nästan hämtat in McCains stora försprång i senaste mätningen från ARG. Där leder McCain bara med 4 %. I övriga undersökningar är ledningen dock betydligt större, i snitt 18 %.

[tags]usa, usa-valet, wisconsin, hawaii, barack obama, hillary clinton[/tags]