Valvaka i svensk TV för USA-valet 6 november 2012

Både svt och TV4 direktsänder givetvis med valvaka under natten till den 7 november.

Valnattens program på svt ser ut så här:

Inför presidentvalet i USA
SVT1 tisdag 6 november kl 22:30: Claes Elfsberg med gäster gör ett uppsnack inför nattens spännande valvaka. Vad står presidentkandidaterna för och vad är det som står på spel?

Valvakan
SVT1 natten mellan tisdag och onsdag, 6-7 november, kl 01:30: Claes Elfsberg med gäster från en studio i Washington följer sammanräkningen, stat för stat. Dessutom får vi se den nyvalda presidentens tal i direktsändning.

TV4 börjar sin valvaka kl 23:

Följ TV4:s livesända valvaka. I Stockholm finns Anna Lindmarker och statsvetaren Marcus Oscarsson samt experter och politiker. Jenny Strömstedt och Anders Kraft rapporterar direkt från Los Angeles. Elisabet Frerot befinner sig i Chicago på Obamas valvaka och Rolf Porseryd är i Boston och bevakar Romneys valvaka.

Följer du hellre amerikansk valvaka via nätet så kommer du kunna göra det på samtliga större tv-bolags hemsidor som tex foxnews.com abcnews.com nbcnews.com cnn.com och cbsnews.com.

tv4play.se visar också CBS valvaka live (börjar kl 18) och CNN (börjar kl 18).

Följ också gärna USAval på twitter under valnatten där vi bevakar det viktigaste som händer.

 • Alex Höijer

  Jag hoppas att det kommer pratas om de övriga kandidaterna också? Även om de inte sitter på samma ekonomiska resurser och därför inte syns lika mycket så är de fortfarande lika viktiga att bemöta. Hade gärna sett svenska profiler diskutera Gary Johnson, Jill Stein, Rocky Anderson eller Virgil Goode i kontrast till Obama/Romney som i grund och botten egentligen är av samma skrot och korn. Att de två största även är sponsrade utav samma bolag för det extra intressant. Varför väljer de övriga fyra att stå emot?

  Gör gärna verklighet av min önskan! Många intressanta samtal är att vänta!

 • Peo

  Håller med dig om att dessa kandidater borde diskuteras mer. Vi har haft en del bevakning av Gary Johnson och även begränsad beskrivning av några andra presidentkandidater här. Jag tycker det är positivt att deras debatter ändå fick lite uppmärksamhet i år och det kanske blir till återkommande evenemang som kan ge dessa partier på sikt mer utrymme i media.

  Det är dock tveksamt om tv-bolagen under valvakorna kommer bry sig så mycket om dessa kandidater eftersom bara Gary Johnson har möjlighet att påverka valet marginellt. Då gissningsvis i Colorado och kanske även i andra jämna delstater som tex New Hampshire. Är det någon speciell kandidat som du stöder av dessa?

  Vilket företag syftar du på när du skriver ”de två största även är sponsrade utav samma bolag”?

 • roar olsen

  når det gjelder valget mellom de to i natt,så har jeg en merklig fölelse på
  det amerikanske folk.Obama vil ha en helsereform som vi i norden er kjent
  og ikke kunne värt foruten,men rommny vil skrote den hvis han velges.
  Isåfall hvordan kan det amerikanske folk stemme på en slik kandidat.
  Er de ikke vel bevart der borte.

 • Peter Karlsson

  Vad händer vid ”dött lopp” typ då Al Gore:s och Bush J:r slogs om att bli president och en utdragen twist om valfusk flammade upp och den nye presidenten kunde utses först efter flera omräkningar. År detta möjligt denna gång med det nya elektroniska röstregistreringssystemet?

 • Peter Karlsson

  Är valsystemet mer pålitligt denna gång? ELLER som det påståtts ha gått till då (2000) då den kvinnliga valförättaren in på småtimmarna i ett valdistrikt sa: ”Äh, gå hem och lägg er nu. Jag tar med de återstående valsedlarna hem och räknar dom där”, varvid hon stoppade ned dem i en kasse/handväska och drog. :-)
  (Al Gore fick flest röster totalt men Bush fick flest Elektorsröster).