Var Clintonkampanjen höll till under onsdagen säger en del om läget

clinton-onsdag

Av delstaterna på kartan ovan är Hillary Clinton antagligen tvungen att vinna Nevada, Colorado, Michigan och Wisconsin.

Hillary ska till Michigan under torsdagen och kommer börja annonsera stort på tv där trots att delstaten brukar rösta på demokraterna. Det är ett tecken på att kampanjen är orolig för hur delstaten kommer rösta. Opinionsmätningarna pekar på knapp seger för henne i Michigan. Utan ”The Great Lakes State” får Clinton det mycket svårt att vinna presidentvalet.

Trump verkar ha kontroll över Ohio, möjligtvis hjälpt av en ännu större republikansk favorit där i senatsvalet som hålls samma dag, Rob Portman. Demokraten Ted Strickland ser ut att floppa.

North Carolina där Obama kampanjade under onsdagen leder Clinton med knapp marginal. Obama vann där 2008 mot McCain, men förlorade mot Romney 2012. Trump är pressad att vinna North Carolina. Han måste också vinna Florida om han ska nå 270 elektorsröster, vilket krävs för att vinna. Där är det lika jämnt som nästan alltid i presidentval.

Iowa och Arizona känns som mest bortkastad kampanjtid för Clintonkampanjen på denna karta. Trump leder båda dessa delstater och Clinton är inte pressad att vinna Iowa eller Arizona. Bill Clinton och Tim Kaine fick ställa in i Iowa pga att en man sköt ihjäl två poliser där. Clinton hoppas på att latinoväljare i Arizona ska överraska, men opinionsundersökningarna indikerar att det kommer bli tufft.

Donald Trump spenderade onsdagen med flera kampanjevent i Florida och North Carolina.