Varför Trump inte ställer upp som presidentkandidat

Det finns flera anledningar till att Donald Trump sannolikt inte kommer ställa upp trots att han i skrivande stund leder opinionsmätningarna mot sina republikanska konkurrenter.

1. Han är lite för tydligt Birther. Det lockar knappast oberoende väljare eller vacklande demokrater och det vill nog gärna republikanska väljare att deras kandidat ska göra. Man vill ju vinna mot Obama.

2. Hans företag har gjort fyra konkurser. WSJ ifrågasatte nyligen om det verkligen var lämpligt för en person som ska leda landet ur en ekonomisk kris.

3. Han har talat sig varm för universell sjukvård i sin bok The America We Deserve som kom ut 2001. Romney har dock värre ”problem” i den frågan.

4. Om han skulle ställa upp tvingas han släppa en detaljerad bild av sin egen ekonomi. Ingen tror att han är villig att göra det. Onda tungor talar om att han inte är så rik som han gör sken av.

5. Det luktar publicity stunt över Trumps kampanjande. Han är värd för The Apprentice på NBC som nu fått ett lyft tack vara denna uppmärksamhet. Det behövdes för annars fanns kanske en risk att den skulle läggas ner.

Men… hur ska han förklara att han inte ställer upp om han om en månad (när han väntas ge besked) fortfarande leder i opinionsmätningarna?

Givetvis skulle debatterna och hela republikanernas kampanj bli mer underhållande med Trump på plats. Även om Palin spekuleras det att hon inte kommer ställa upp. Det är så klart också en person som skulle öka intresset för republikanernas utnämning. Hennes stjärna har dalat senaste månaderna, i takt med Glenn Beck och Tea Partys minskade popularitet.

Här lite mer om Trumps problem:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy