Vem är det som följer amerikansk politik i Sverige?

Jag noterade en intressant detalj under det här året som jag nu tänkt dra stora växlar på utan allt för mycket bevis. Men det är så man ska göra nära man vill testa en teori, eller hur?

Jo, i början på sommaren när vi först publicerade omröstningen med frågan ”Vem skulle du rösta på, Romney eller Obama?” var Romneys andel runt 20 %. På valdagen hade den siffran sjunkit till 8 %. Min tes är då att svenskar som följer amerikansk politik dagligen med stort intresse sammantaget är något mer konservativa och de som gör det mer för att det är toppnyheten för dagen i svenska medier runt valdagen i snitt är mindre konservativa. Obamaröstarna är ändå fler totalt sett så klart, men procentuellt alltså.

En alternativ teori är givetvis att många som stöder republikanerna följde primärvalen i våras och sen hängde intresset i sig till sommaren. Detta till skillnad från sådana som stöder demokraterna och inte fann mycket intresse i republikanernas primärval. Dessa kanske började följa valet i samband med konventen eller någon vecka innan valdagen.

Så, nu har jag helt demolerat min egen redan svaga teori. Nyfiken på vad ni tror!