Vem skrämmer väljarna mest, Clinton eller Trump?

Det känns som att presidentvalet 2016 blir ett val där kandidaterna kommer försöka skrämma väljarna mer än inspirera. Så är det ofta, men antagligen blir det tydligare detta år. Få väljare är inspirerade av Trump och Clinton, som är två av de minst gillade kandidaterna någonsin enligt opinionsundersökningar.

Men om de är dåliga på att inspirera med visioner om framtiden, vem av dessa två är skickligast på att skrämma väljare?

Trump är i en klass för sig när det gäller att attackera motståndare för allt möjligt. Problemet för honom är att han själv aldrig varit politiker tidigare och att det råder stor osäkerhet kring hur han skulle styra landet även bland republikaner. Vissa tror att han egentligen är en vanlig moderat som bara spelat ett spel för att få uppmärksamhet i media, andra att han är en instabil rasist och fascist. Men många är osäkra var han egentligen står.

Clinton kan istället peka på Obama och att hon kommer styra ungefär som han har gjort (hon är tex mer hök i försvarspolitiken). Dessutom har hon varit politiker under lång tid. Även om hon skiftat positioner en del, vet väljarna ungefär hur hon skulle agera som president. Det ger henne mer tyngd och stabilitet, vilket är viktiga komponenter för att nå framgång i ett presidentval.