Vilka kandidater gick stärkta från valet i Iowa?

Det blev en tydlig seger för Ted Cruz och väldigt knapp seger för Clinton i Iowa. Men det blev två andra kandidater som stärkte sina aktier i och med valet. Främst blev Iowa en seger för Rubio. Trots att han bara nådde en tredjeplats så finns det nu tydliga indikationer på att etablissemanget kommer att pusha för hans kampanj. Nu också med entusiasm och inte bar skräck för vad Cruz eller Trump kan ställa till med.

Donald Trumps position försvagades av andraplatsen. Bernie Sanders är den andra kandidat som stärkte sina aktier, men endast marginellt. Ted Cruz kanske kan få ett litet uppsving också i och med segern, men än så länge verkar det inte ha skett någon större förändring på prediktionsmarknaderna. Oförändrat läge även för Clinton, eftersom hon inte lyckades skaka av sig Bernie i Iowa.

Så här ser det ut. Clinton är fortsatt storfavorit att bli USA:s nästa president.

predictefteriowa

Idag är det premiär för vår sida med Valresultat där du hittar en sammanställning av hur många delegater kandidaterna vunnit totalt i valet. Där kan du också läsa mer om vad delegater och superdelegater är.