Valresultat

Primärvalen

Resultaten ovan från msnbc uppdateras kontinuerligt när nya delegater tillkommer (superdelegater inkluderas numera också i dessa siffror och inte enbart valresultat, dvs pledged delegates).

Notera att Florida och Michigans delegater inte räknas pga att de höll valet någon vecka innan det var tillåtet att hålla valet.

cbs inkluderar superdelegater i siffrorna ovan.

Superdelegater kan ändra sin röst när som helst. Det är 796 partitoppar som tex guvernörer och senatorer. Enligt en del källor är det bara 794 nu eftersom en dött och en annan flyttat till Florida som ju inte räknas. Den som avlidit har dock nu ersatts och därmed borde det vara 795 superdelegater.

Superdelegaterna:
Clinton 267, Obama 249 (skillnad 18) enligt RCP.
Siffrorna visar stöd från superdelegater och ändras i princip dagligen. Olika källor uppger dessutom olika siffror. Superdelegaterna är inte en del av något valresultat utan de bestämmer själva vem de vill rösta på vid konventet i augusti.

Demokraterna
Valresultat från första delstaterna

Republikanerna
Valresultat från första delstaterna

 • jag tycker att obama ska vinna§

 • Carolina

  Jag liksom många andra hoppas från botten av mitt hjärta att demokraterna vinner. Om så blir fallet blir detta USAs mest historiaks val någonsin, det står mellan en kvinnlig kandidat och en mörkhyad. Om Obama eller Clinton bilr president så är det ett täcken på att USA har gjort ett kliv i rätt riktining.

  Demokraterna MÅSTE vinna!

 • lina jansson

  Jag tycekr att obama ska vinna!

 • Björn

  Jag önskar för allt i världen att McCain vinner.
  En förhoppning om en invasion av Iran.

  Mvh
  Björn

 • McCain har gjort sig till en stjärna i min bok. McCain har inget emot att usa skall kriga i 100 år i mellanöstern. Det behövs en ledare av rang för att kunna säga det och inte bli idiot förklarad! Kan man göra det så har man det stöd som behövs för att kunna fortsätta den historik som bush påbörjat. 100 år av krig det blir en hel del val som skall hinnas med om man inte gör av med den röriga demokratin en gång för alla i usa innan man fortsätter korståget i världen och specifikt mellanöstern. McCain for president!

 • Abdella

  Obama 08

 • PederTyve

  Jag tycker väldigt illa om Clinton och vill därför att hon ska vinna nomineringen. Jag har en stark känsla av att McCain kommer att ta hem presidentvalet i november. Den demokratiske kandidaten kommer då att vara politiskt död. Om Obama får vänta ett tag till, exempelvis 4 år med McCain i vita huset tror jag att han tar hem ett presidentval enkelt. Förlorar han mot McCain i år, är han kokt för en lååång tid framöver, om inte för alltid. Demokraterna skulle aldrig förlåta sin representant om vederbörande förlorar årets val, vilket jag tror kommer att hända. Således: låt den oärlige häxan Clinton ta den smällen och lägg Obama på gödning.

 • Ted

  Om Clinton vinner nomineringen kommer hon att få det tufft i valet i höst. Republikanerna föredrar Clinton för att hon är lättare att skjuta sönder i höst än Obama. Hon har en historia och hon är kvinna.

  USAs politiska krig måste brytas liksom deras dominans. Så länge dom tar för sig med världens tysta godlännande kommer världen aldrig att bli stabil. En stabil värld gynnar inte republikanerna.

 • sven

  #5 Jag läser din ironi.
  #4 You better do the homework, McTemperament är inte någon man vill ha vid ”knappen” Jag tror du är ironisk också!

  21 Juni går the freedom revolution To DC av stapeln! någon mer än jag som försöka delta?

  Det är långt till konventet, men visst är det ett långskott att Ron Paul fortfaranade ska vinna. Om det är möjligt ska det bli riktigt trevligt att se Ron Paul och McCain i riksänd debatt. McCain har visat sig inte ha någon kompetens vare sig det gäller ekonomi eller freedom. Ron Paul kan kommer att köra över honom duktigt.

  ”There is a method to the madness”

 • Kolle

  9

  Benägen att hålla med dig,

  http://video.google.com/videoplay?docid=-7455325731648062338

  Visst kan man se fördelar med globaliseringen och ev. också en världsregering som tex. slut på svält och krig mellan stater. Denna dokumentär som handlar om USA vill visa på hotbilder. Vi i Europa har kanske redan gett upp vår suveränitet genom EU. Amerikanerna har svårare att acceptera, den individuella friheten har alltid varit viktig för dem.

 • sven
 • sven

  Nackdelar med världsregeringen är att det inte finns någon återvändo utifall den blir för aktoritär och det är mycket som talar för det. Myndigheten mot den individuella friheten.

 • Cornelia

  Jag hoppas på Clinton eller Obama. Clinton är den som har den tydligaste och bästa planen för sjukvården i USA, den viktigast frågan enligt mig. Tyvärr tror jag inte hon skulle klara av valet mot McCain i höst, så då vill jag hellre att Obama vinner. Clinton får bli vice president.

 • Misse

  hoppas på antingen Obama eller Clinton. jag tror inte att McCain kan göra något som förbättrar nuvarande situationen båda i usa och i världen. Alla sakan Clintons, den gamal goda tiden. Det finns fortfarande hopp… som sagt antingen Obama eller Clinton.

 • Torgny

  Jag tror att hela världen behöver en ny vision, vi behöver ett paradigmskifte. Vi måste i grunden ändra det sätt vi ser på världen. Dagens politik bygger på ideologier från 1800-talet.

  Jag ser ingen annan politiker i världen som har en vision att i grunden ändra systemet och även har kapaciteten att göra det än Barack Obama. Han vill totalt göra om politiken, bygga på samarbete och lämna ideologierna, de andra politiska ledarna söker att göra det bästa av den etablerade ordningen.

  Det är i USA som de stora visionerna finns, och samtidigt den grövsta maktpolitiken. Det är därför som visionen kommer därifrån, och jag är övertygad att utgången av detta blir avgörande inte bara för USA:s framtid utan för hela världens framtid.

 • Misse

  vad är problemet att hon inte ställer uppppp?????
  man ser ju att avståndet ökar och ökar… är det inte dags att kliva på det snabba tåget? hon behövs ändå som vice…
  iaf önskar jag henne det bästa. Jag önskade att jag kunde se henne som den första kvinliga presedanten, men det blev inte.

 • misse

  du e best Hillyyy!!!
  alltid Hilly, Hilly, Hilly!!!

 • Linus Granström

  Alla bör lära sig vem Ron Paul är och vad han står för!
  Han var det enda vettiga valet.

 • Obama Will Win

  Inget annat än att Obama Vinner är rätt! Det behövs en ledare som Obama som kan vara en stor del av världspolitiken, vilket man blir eftersom att USA är så stort och dominerande inom just det området.Vinner McCain Blir det bara kaos i världen och det kommer att bli ett tredje Världskrig, efter som att han är så krigslysten

  Obam

 • Linda Walters

  Forhoppningsvis sa far Obama sitta kvar, han har mycket positivt att USA !!!

 • Vad

  ‘slut på svält och krig mellan stater?’ – in your dream! Hur blåögd ska man vara för att 2012 på allvar tro på något sådant! Grymma krig, bråk och rivalitet är vad livet på Jorden har handlat om i många årtusenden så av vilka skäl skulle det plötsligt förändras nu – av de förljugna statsledarnas högstämda tal kanske?