Om oss

USAval.se har ambitionen att beskriva vad som händer i amerikansk politik inför presidentval. Ibland kort och lättsamt och ibland längre fördjupningar i intressanta ämnen.

Kontakta oss gärna på usaval@gmail.com

Skribenter

Peo Sandholm
Peo startade upp USAval.se hösten 2006 och bor i Stockholm.

När det inför 2008 års presidentval såg ut att bli ett av de mest spännande valen på länge kändes det naturligt att starta en sajt om det amerikanska presidentvalet. Jag är partipolitiskt obunden och är inte heller medlem i någon intresseorganisation eller tankesmedja.

Sven Wennerström (fd skribent, inför mellanårsvalet 2010)
Sven är PR-konsult, 34 år gammal och bosatt i Washington Metropolitan Area/Maryland.

Mitt intresse för amerikansk politik tog fart på allvar när jag deltog som frivillig i Obamakampanjen för två år sedan. Inför valen i november deltar jag i kampanjer i Maryland och hoppas att förutom nyheter om valet i stort också kunna ge personliga betraktelser inifrån dessa kampanjer.

Joakim Nilsson (fd skribent, inför presidentvalet 2008)
Joakim Nilsson är frilansjournalist och forskar om USA:s politiska valkampanjer. Han driver den oberoende skrivarverkstaden Policy of Truth Productions och har skrivit artiklar om presidentvalet i bland annat Kvällsposten och kommenterat valet i P1.

Senaste nytt om USAval.se

5 reaktioner på ”Om oss

 1. Hej,
  Vi har haft ett århundrade där olika ideologier har bekämpar varandra, och som säger att endast de själva står för det goda och det sanna. Resultatet hjar varit en era av krig och konflikter där milliontals människor har dött. Det är en fortsättning på de religiösa krig vi haft tidigare. Endast ett fåtal, ex Nelson Mandela och Dag Hammarskjöld har talat om en värld där olika kulturer, ideologier kan leva tillsammans i fred och tolerans och samarbeta med varandra.
  En av de få av dagens politiker som söker en sådan förståelse, resekt och samarbete ser jag i Barack Obama. Praktiskt taget aldrig talar han nedsättande om andra. Han säger till exempel att George Bush gör sitt bästa för att skapa ett bättre samhälle, trots att deras uppfattning om världen är totalt olika.
  Jag hoppas att inte endast för USA:s framtid utan för hela världen Barack Obama blir nästa presiden så att detta kan vara inledningen till en ny era av fred och försoning efter alla dessa år av krig, rädsla, hat och ömsesidig misstänksamhet mellan nationer, ideologier och andra grupper.

  Torgny Jansson

 2. John Edwards är även min favorit.

  Jag gillar att han genom One Corps faktiskt försöker göra något praktiskt åt de frågor som han brinner för nu, inte bara pratar om vad han ska göra sen, om han vinner valet.
  Med One Corps engarerar han folk inte bara i att kampanja för honom utan även för att på en lokal nivå göra något åt de problem som han ser i USA. Folk organiserar återvinningsdagar, städar upp skräpiga grönområden, hjälper gamla människor att göra deras hem mer energisnåla och delar ut mat till hemlösa med mera, som en del av hans kampanj.

  Riktigt bra sajt det här, lärorik och informativ.

  Jesper Christiansen

 3. Obama Verkar vara den bästa kanidaten tillsammans med Edwards. Obama hade åsikten redan från början att Irakkriget var fel. De andra D kandidaterna har gjort en kovändning i frågan. Man jag ser det praktiskt taget omöjligt att en svart kandidat skulle kunna väljas till makten i ett av världens mest rasistiska länder. Hela Obama historien känns lite som ett jippo då jag är väldigt säker på att han har noll chans att bli president. Tiderna har inte ändrats i USA utan den neokonservativa väljarna är många och rasistiska.

  /G

 4. Att Obama ställer upp är fantastiskt, även så Hillary. Det är inte bara rasism utan även sexism där borta. (well, hur ser det ut här hemma?) Men att utmana och skapa en liten kil i det kollektiva medvetandet och möjliggöra vägen för andra kommande kandidater är ruskigt bra. Go Obama!

Kommentarer är stängda.