Obama samlade in mer pengar än Clinton

ABCNews rapporterar idag att Obama samlade in mer pengar än Clinton som kan användas inför primärvalen. Totalt samlade Clinton in mer, men en större andel av hennes insamlade pengar får hon inte använda förrän hon utsetts till demokraternas presidentkandidat. Vinner Obama istället får hon aldrig chansen att använda dessa medel.

Om man räknar på primärvalspengarna så vinnar Obama med 23.5 mot 20 miljoner för Clinton.

Som sagt, Obama och Romney är vinnarna under första kvartalet. Edwards, Giuliani och Clinton har gjort helt ok, men McCain har varit en besvikelse när det gäller insamlade pengar.

McCains kampanj skyller på att han inte varit på mer än ett fåtal sk fundraisers. Det ska man ändra på nu. McCains största problem är ändå missnöjet bland amerikanare med Irakkriget kombinerat med att han profilerat sig för hårt tidigare som oberoende. Republikanska väljare vill hellre ha en mer tydlig konservativ kandidat. Någon sådan har dock inte framträtt än på allvar. Mycket kan därför förändras när det gäller vilka kandidater som blir favoriter bland republikanerna. Det öppnar upp vissa möjligheter för tex Sam Brownback och Fred Thompson. Och inte minst Gingrich.

[tags]usa, barack obama, hillary clinton[/tags] intressant.se