Green Party presidentkandidat hoppar av

Cornel West har bestämt sig för att hoppa av Green Party. Istället ska han ställa upp som en oberoende kandidat. Tidigare i år ställde han upp som presidentkandidat för kontroversiella Peoples Party. Efter hård kritik från Wests anhängare hoppade han efter kort tid av Peoples Party. 70-år gammal tillhör han en äldre generation radikala intellektuella på vänsterkanten.

Kommer han locka missnöjda progressiva i presidentvalet och därmed förstöra för Biden? Inte speciellt sannolikt, men i väldigt jämna val kan varje röst avgöra. Ett snart akut problem för honom är hur han ska lyckas samla in tillräckligt mycket pengar som oberoende kandidat och om han lyckas kvalificera sig för alla delstater. Även vissa mindre partier har haft svårt med den viktiga detaljen. Tiotusentals underskrifter måste samlas in i varje delstat vilket tar tid och kostar pengar.

En annan West vid namn Kanye eller numera Ye ha också flörtat med idén om en oberoende kandidatur. Men det blev inte mycket av det hela 2020 så frågan är om det blir samma flopp 2024.

Foto: Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

2 reaktioner på ”Green Party presidentkandidat hoppar av

  1. Men vad tror du om Robert Kennedy ställer upp som Oberoende Kandidat.
    Kan han förstöra för demokraterna? (jag säger demokraterna för jag är fortfarande inte övertygad om att det blir Biden i slutändan).
    Jag tror även han kan med sitt ”anti wax” budskap även kan locka en del på högerkanten.

  2. Svårt att säga, men jag tror inte det blir så stor effekt på presidentvalet. Så som han drivit kampanjen lär han kanske plocka några röster från republikanerna. Men, ja efternamnet lockar säkert fler väljare på demokraternas sida. Republikanska stödet är soft. Dessa anhängare stöttar honom för att försöka sabba för Biden i primärvalen tolkar jag det som. Inte som ett förstahandsval om Trump blir republikanernas kandidat. Men vi får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.