Bernie går mot vinst i Sverige och i primärvalet för utlandsrösterna

More than 100 Americans turned out again today in Stockholm to vote in the #GlobalPrimary. Voting results: 87 ballots were cast for Bernie and 41 for Hillary.

Posted by Democrats Abroad Sweden on Saturday, March 5, 2016Bernie Sanders har vunnit stort runt om i världen när demokraternas utlandsorganisation hållt primärval. 13 delegater står på spel. Det går att poströsta och dessa röster är inte räknade än, men bland amerikaner som röstat i vallokalerna är Bernie populärast. Enligt en genomgång på wikipedia har han ledning i samtliga vallokaler runt om i världen som släppt resultat. På många ställen stort.

Danmark som förekom i debatterna mellan Hillary och Bernie har också röstat för honom med stor marginal. När Bernie sa i en debatt att USA borde ta efter vissa saker i Danmark, kontrade Hillary med att Danmark inte är USA.

Sista dagen att rösta är imorgon den 8 mars och sedan presenteras slutresultaten den 21 mars. Republikanerna har inget motsvarande primärval för amerikaner som bor utomlands. Dessa får istället poströsta i sin delstat om den tillåter det.