BernieBros kommer inte rösta på Biden i höst

Höstens presidentval ser ut att kunna följa ett liknande mönster som 2016 års val. Progressiva Bernieanhängare ser Biden som en ännu sämre kandidat än Hillary. Därför har ledande “BernieBros” med stort inflytande över rörelsen meddelat att de inte kommer rösta på Biden i höst.

Än så länge är det främst YouTube-profiler som varit tydliga med sitt missnöje och sitt personliga beslut.

Kyle Kulinski (SecularTalk) är den kanske mest inflytelserika av dessa med över 800000 prenumeranter på YouTube. Han förklarar att han kan rösta på Biden under ett villkor, annars får det vara. Villkoret är att Biden utser Sanders eller Nina Turner som vicepresidentkandidat. Nina Turner är Sanders taleskvinna. Hon är väldigt populär bland Bernieanhängare, men direkt hatad av Clintonlägret. Eftersom Biden sagt att han kommer utse en kvinna till vicepresidentkandidat har Kulinski nämnt Turner. Här kan du se Kulinskis hela resonemang:

En annan som inte tänker rösta på Biden är Mike Figuredo (The Humanist Report), även han en populär och inflytelserik YouTuber. Här förklarar han hur han tänker att vänsterfalangen inom partiet bör göra i höst och på längre sikt.

Andra progressiva har sedan länge gett upp hoppet om att demokraterna ska ta en vänstersväng och efterfrågar ett nytt parti.