Biden ställer upp i presidentvalet 2020

Det har stått klart en tid nu att Joe Biden ställer upp i presidentvalet, men i dag blev det officiellt. Han presenterar kampanjen i denna video:

Han leder i opinionsmätningarna, med Sanders som tvåa. Mycket kan nu ändras när han är officiell kandidat och “frontrunner”. Kritiken mot honom lär tillta. Anita Hill och diverse olämpligt tafsande är bara början på vad som kommer granskas.

Videon tar sin utgångspunkt i antisemetism, vit-makt grupper och Trumps brist på avståndstagande till detta efter vad som hände i Charlottesville, Virginia 2017.

Biden behöver antagligen fokusera mer på sakfrågor och populistisk ekonomisk politik om han ska behålla ledningen i opinionsmätningar. Som det är just nu vet väljarna inte riktigt var han står i en rad sakfrågor. Det är dock tydligt att han inte kommer tillhöra kandidaterna till vänster, de ekonomiskt populistiska, progressiva.

Precis som en annan kandidat nära kopplad till etablissemanget inom demokraterna som förlorade mot Trump (Hillary), är han mer intresserad av att prata om sociala frågor än ekonomiska.

Stoppar Biden det momentum som Buttigieg befinner sig i? Hur mycket lyckas Biden samla in första dygnet? Mer än Sanders, O’Rourke, Harris? Behåller han ledningen i opinionen även som officiell kandidat? Vad kommer kritiken mot honom främst handla om från media?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.