Demokraternas konvent börjar

Knappt har republikanerna samlat ihop stolarna efter konventet i Tampa innan det är dags för demokraterna att hålla fest i Charlotte, North Carolina. Demokraternas konvent börjar måndagen den 3 september.

Julian Castro har fått det fina uppdraget som demokraternas keynote speaker innan Obama håller sitt tal på torsdag. Castro är San Antonios (Texas) populära borgmästare som säkert har en intressant karriär framför sig.

Obama vann North Carolina 2008, men i år ser det betydligt tuffare ut, Romney leder flesta mätningarna knappt. För nationen som helhet är det nu jämnare än någonsin mellan Obama och Romney. Efter republikanernas konvent har han fått ett uppsving, dock än så länge något mindre än vad som är vanligt. Självklart kommer det bli extra intressant att följa opinionssiffrorna närmaste veckan för att se om Romney lyckas gå till ledning, egentligen för första gången. Nu kan han efter att ha blivit officiellt nominerad dessutom använda pengar som tidigare varit låsta. Annonskrigen lär tillta närmaste tiden i ett tiotal delstater där allt avgörs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.