Edwards cancersjuka fru föredrar HillaryCare

John Edwards har ännu inte valt sida och stött Obama eller Clinton. Igår kom kanske en indikering om vart det lutar när hans fru Elizabeth Edwards ställde upp på en sällsynt tv-intervju. I den berättade hon att hon föredrar Clintons sjukvårdsförslag. För några månader sedan meddelade Elizabeth att hennes cancer hade försämrats.

Av Edwards vunna delegater har flera redan tillfallit Obama. Edwards eventuella stöd till någon av kandidaterna har därför inte en så stor och direkt betydelse i delegater räknat som det kunde haft för en månad sedan. Däremot skulle Clinton givetvis få ökad legimitet om hennes kampanj i elfte timmen får stöd från ett så tungt namn.

Bland övriga inflytelserika demokraterna som ännu inte tillkännagett vem de stöder finns främst Al Gore, Jimmy Carter, Howard Dean, Harry Reid och Nancy Pelosi. Flera av dessa har dock gjort uttalanden som av media tolkats som indikeringar på stöd åt Obama eftersom han kommer vinna flest delegater (bortsett från superdelegater). Den enda som helt undvikit att säga nånting som ens kan tolkas är väl Al Gore. Förutom Edwards är det nog inte sannolikt att någon av de andra kommer att meddela sitt stöd innan alla val är avklarade. Skulle jag gissa väntar Edwards också.

[tags]usa, presidentvalet, hillary clinton, john edwards, sjukvård, cancer, elizabeth edwards[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.