Elon Musk sågar USA:s fascism

Under ett ”earnings call” för Tesla som hölls under onsdagskvällen sa Elon Musk att han tycker att det är fel att tvinga folk att stanna hemma. Det är fascism och inte demokrati enligt honom. Han berättade att nedstängningen orsakar allvarliga bekymmer och risker för små underleverantörer till Tesla. För befolkningen i allmänhet anser han att lagarna om att stanna hemma är en begränsning av friheten som strider mot konstitutionen.

Give them back their god damn freedom!

Elon Musk

Teslas första kvartal blev oväntat starkt. Det blev till och med en liten vinst. I efterhandeln på onsdagskvällen stiger aktien med cirka 10 %.

Andra kvartalet lär dock bli klart sämre om inte Elon Musk lyckas övertyga lokala makthavare i Kalifornien och Trump att öppna upp landet igen. Tidigare gällde 4 maj för Tesla att starta upp produktionen igen vid fabriken i Fremont, Kalifornien. Det verkar nu istället bli i slutet på maj. I Kina där Tesla öppnat upp en fabrik tidigare i år är produktionen i full gång.

Elon Musk beskrev en försening av öppnandet av USA som hög risk för företaget. Traditionella bilföretag som Ford och GM har gått dåligt på börsen senaste veckorna, medan Tesla rusat uppåt nära all time high.

Aktien har nästan dubblats i värde sedan årsskiftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.