Första indikationen på att Bloomberg vill ställa upp i presidentvalet 2020

Miljardären och f d borgmästaren i New York Michael Bloomberg har nu registrerat sig som demokrat. Många tolkar det som att han tänker ställa upp i presidentvalet 2020. Det har förekommit rykten om att han ska ställa upp i flera tidigare presidentval, men av någon anledning har det aldrig blivit så. Han har tidigare varit registrerad republikan, men under senare år har han talat på demokraternas konvent och tydligt sympatiserat med demokraterna.

Kommer han lyckas om han skulle ställa upp denna gång? Wall Street-miljardärer är ju inte direkt populära bland demokrater generellt. Dessutom är det tveksamt om han har någon sakfråga som han vill driva som kan vara populär inom basen. Han är inte heller speciellt karismatisk eller skicklig på att debattera. 76 år gammal kan han knappast beskrivas som ett framtidslöfte. Varför skulle demokraterna vilja representeras av denna typ av kandidat?

Till hans fördelar finns så klart att han skulle kunna finansiera sin kampanj själv och slipper åka runt på olika fundraisers för att samla in pengar. För andra kandidater kan fundraisers stjäla en hel del viktig tid. Bloombergs förmögenhet uppskattas till cirka 500 miljarder kronor och han är därmed överlägset mycket rikare än Donald Trump.

Jag tror inte han ställer upp den här gången heller och om han gör det placerar han sig knappast inom topp 5 bland demokraternas kandidater. Vad tror ni?