Första kampanjannonsen inför primärvalen i presidentvalet 2020

Kongressledamoten John Delaney lanserar sin första kampanjannons. Han är första och enda demokraten som än så länge börjat sin presidentvalskampanj inför primärvalen 2020.

Rep. John Delaney (D-Md.), the only declared candidate for the Democratic Party’s presidential nomination, is launching the first ad of the 2020 presidential primaries.

The ad, titled ”Dirty Word,” is set to air in Iowa on Sunday during the Super Bowl, Delaney’s campaign said Tuesday. (The Hill)

Hans första annons ser ut så här:

Att ”bipartisanship”, dvs samarbete över partigränserna kommer bli en vinnande fråga 2020 är i detta polariserade läge inte speciellt troligt. Anledningen till att han riktar in sig på att annonsera i Iowa är antagligen för att det är första delstaten att rösta och för att just den delstaten är ganska konservativ.

Om du undrar hur Delaney lyckats få pengar till att annonsera under Super Bowl (vilket antagligen inte är speciellt billigt), kan svaret ligga i att han grundade en bank i Maryland som är specialiserad på företagslån. Den heter CapitalSource och är i dag en del av Pacific Western Bank.

Delaney är inte en allmänt känd politiker i USA, utan behöver jobba på sin name recognition för att ens få vara med i debatterna och opinionsundersökningarna. Men det kanske hjälper att han är först ut.

Mer kända kandidater som kan tänkas ställa upp i demokraternas primärval inför presidentvalet 2020 är Bernie Sanders, Kamala Harris, Elizabeth Warren, Corey Booker och Kirsten Gillibrand. Men det lär dröja till sommaren/hösten 2019 innan vi har en bättre bild av vilka som verkligen ställer upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.