Gore ställer inte upp i presidentvalet

GoreTrots att media både i USA och Sverige med jämna mellanrum publicerar intervjuer med Al Gore där han säger att han inte bestämt sig än har han säkert bestämt sig för länge sen. Det blir ingen ny presidentvalskampanj för Al Gore, vilket vi redan nämnt här på Usaval.se under lång tid. Han skulle trots sin popularitet i miljöfrågorna bland demokraterna vara en alltför impopulär kandidat. Gore förknippas med det gamla och USA:s väljare verkar vara hungriga efter någon ny. Det som talar för Al Gore är att han har erfarenhet, något både Obama och Clinton sägs sakna. Så helt säker kanske man inte kan vara.

Vad som är säkert är iaf att han kan vänta till i början av hösten med att påbörja sin kampanj officiellt eftersom han redan är så pass känd. En lyx som ingen annan kandidat på demokraternas sida kan unna sig. Ett tecken på om han ställer upp eller inte sägs vara om midjemåttet minskar…

Bland republikanerna väntas Gingrich meddela sin kandidatur först i slutet på sommaren. Fred Thompson meddelar säkert sin kandidatur inom två månader. Men bland republikanerna är missnöjet med huvudkandidaterna betydligt större än bland demokraterna.

Efter sommaren blir det tuffare för varje dag som går att hoppa in även för en etablerad och känd politiker som Al Gore. Det är ju också nödvändigt att samla in enorma summor pengar och knyta till sig förstklassiga rådgivare. Clinton och Obama har där skaffat sig ett försprång som blir allt svårare att hämta in. Missnöjet med dessa kandidater bland demokraterna är dessutom inte stort.

Anledningen till att Al Gore uttalar ambivalens i frågan är troligtvis att han får uppmärksamhet och blir extra intressant för media.

[tags]al gore, usa[/tags] intressant.se