Hickenlooper i problem i senatsval som kan avgöra demokrateras chans att vinna majoritet

Förra året var han en av två dussin demokrater som försökte bli president. Nu befinner sig Colorados fd guvernör John Hickenlooper mitt i ett svårt primärval inför höstens stora val till senaten. Vinner demokraterna majoritet i senaten kan mycket av en eventuell andra mandatperiod för Trump stoppas. Men Hickenlooper, som är en av demokraternas främsta hopp att nå majoritet, har stött på problem redan i primärvalen.

I Colorado har det länge blåst medvind för demokraterna och mer oberoende politiker. Hickenlooper var bar- och bryggeriägaren som outsider lyckades bli en populär och något okonventionell guvernör i två mandatperioder.

I dag ser läget annorlunda ut för Hickenlooper. Han har fått etablissemangets helhjärtade stöd. Pengar har han också för kampanjen. Men något har hänt. När protesterna med Black Lives Matter tog fart, framstod Hickenlooper som oinsatt och kritiserades för flera uttalanden.

Det har lett till att utmanaren Romanoff (fd lokal kongressledamot i Colorado) stigit i opinionsmätningarna. Han är okänd och står mer till vänster. Därmed fruktar många demokrater att han skulle få svårare i höstens val mot sittande senatorn, republikanen Cory Gardner.

Senaste opinionsmätningarna visar på tydlig ledning för Hickenlooper, men Romanoff har momentum. Valdagen är den 30 juni, alltså nu på tisdag. Republikanen Cory Gardner har inga utmanare bland republikanerna i sitt primärval.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.