Hillary Clinton historisk

Thanks to you, we’ve reached a milestone. The first time in our nation’s history that a woman will be a major party’s nominee.

Hillary är nu demokraternas presumtiva presidentkandidat till konventet i slutet på juli där hon formellt väljs. Hon har under tisdagens val vunnit New Jersey, South Dakota (oavgjort i antal delegater) och New Mexico. Hon vann också stort i kvällens viktigaste val i Kalifornien (56 % – 43 % med 93,4 % räknade). Sanders vann Montana och North Dakota.

Med stöd av dessa segrar når Clinton majoritet av delegaterna som fördelas under valen i år och hon har dessutom starkt stöd av superdelegaterna som röstar på konventet. Hon har vunnit en klar majoritet av antalet röster.

Bernie Sanders har ännu inte erkänt sig besegrad. Ett argument som kvarstår är att han i opinionsundersökningar går bättre än Hillary mot Trump. Det är inte ett så starkt argument att några superdelegater gått över till Bernies sida. Enda chansen för honom är nu en större skandal som drabbar Hillary.

Trump gick genom dagens segrar också över gränsen för majoritet av delegaterna. Hans seger var klar sedan länge eftersom övriga kandidater erkänt sig besegrade och hoppat av.

Ett val återstår på tisdag nästa vecka i District of Colombia med 20 delegater som ska fördelas bland demokraterna, men det valet har ingen betydelse längre.

LÄS:  Förtidsröstningen har börjat i presidentvalet

image (22)
Grafik: Clinton har i och med tisdagens val vunnit en majoritet av bundna delegater (inkluderar inte superdelegater).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.