Så här följer du Super Tuesday på tv, radio och webben

TV USA-valet

Det har efterfrågats en guide till hur en följer Super Tuesday bäst på tv. Vi på USAval kör en liveblog och kommer tweeta under kvällen och hela valnatten. Häng gärna med på det!

Super Tuesday är den stora valdagen på tisdag den 1 mars då mycket av valet kommer avgöras. Kan Rubio eller Cruz sätta käppar i hjulen för Trump? Kan Clinton skaka av sig Sanders för gott?

Första vallokalerna stänger 01.00 svensk tid, natten till onsdag.

Svensk tv
På svensk TV går det att följa Super Tuesday på TV4 (med början vid midnatt). SVT sänder tyvärr inte under natten, annat än vanliga femminuters nyhetssändningar.

Svensk webb-tv
AftonbladetTV sänder under kvällen och natten.

Svensk radio
Crickets. Tyvärr sänder inte Sveriges Radio live från valnatten Super Tuesday. Det finns dock en stor mängd amerikanska radiokanaler som du kan lyssna på live och gratis under valnatten via nätet.

Amerikansk tv via svensk kabel-tv eller parabol
Har du Boxer, Com Hem, Bredbandsbolaget eller annan leverantör av kabel-tv har du några olika alternativ att se nyheter under valnatten. CNN brukar ingå. BBC World News, Sky News och Al Jazeera News English är andra alternativ som har bevakning av amerikanska val. Om du har parabol med Astrasatellit bör du ha tillgång till CNN, BBC News, Al Jazeera News English och Sky News.

Amerikansk tv på webben
Det är inte alltid lätt att veta vilka stora tv-kanaler som släpper sin livesändning gratis på nätet under en valnatt. Ofta är dessa spärrade om du inte befinner dig i USA. Normalt går det dock bra att se tex ABC News live på nätet gratis. Det är då en specialanpassad digitalversion där du kan välja olika streams direkt från vallokaler eller kampanjers valvakor.

CNN, NBC News och Fox News brukar ibland släppa sina tv-sändningar gratis under debatter i samarbete med YouTube. Under valnätter har det varit sämre ställt med det.

Bloomberg TV är ett alternativ som sänder gratis nyheter live på nätet.

Vi uppdaterar här om vi får reda på fler möjligheter att följa valet live under Super Tuesday. Tipsa oss gärna!