Kamala Harris förväntas tillkännage sin presidentkampanj snart

Kamala Harris förväntas tillkännage sin presidentkampanj snart

Martin Luther King Day (21 januari) uppges vara ett lämpligt tillfälle för Kamala Harris att tillkännage sin kampanj för president 2020. Runt det datumet kan vi förvänta oss en nyhet om det blir något eller inte.

Vad som spär på spekulationerna är att hon just nu är upptagen med att lansera sin nya bok, som släpptes tidigare i veckan. Många kandidater brukar släppa böcker i början av en kampanj. Dels för att samla in pengar, men också för att få gratis uppmärksamhet och nå ut med en personlig berättelse om vem de är, introducera sig för Amerika helt enkelt.

Boken Kamala Harris släppt heter “The Truths We Hold: An American Journey”. Den handlar om hennes karriär som åklagare och vad hon lärt sig om rättssystemet, men också hur hon ser på USA och dess utmaningar.

Det kan behövas en introduktion för Harris är inte alls lika känd som t ex Elizabeth Warren, den med starkast “name recognition” som än så länge tillkännagett en kandidatur. Trots att större nyhetsmedia i USA skriver upp henne och ser henne som favorit behöver hon bli kändare om hon ska nå ut i bruset bland alla kandidater som väntas ställa upp.

Joe Biden, Bernie Sanders och några till är långt mer kända och väntas åtminstone initialt ha större stöd i opinionsundersökningar. Om de ställer upp, vilket är en fråga. Vi presenterar kandidater som tillkännagett och potentiella kandidater på denna sida: Presidentkandidaterna 2020.

LÄS:  Klart vilka kandidater som ställs mot varandra i första debatten

Vem blir demokraternas presidentkandidat 2020?

Se resultat

Loading ... Loading ...