Republikaner attackerar Fox News

Demokrater har länge kritiserat Fox News vinklingar i republikanernas favör, men nu kommer kritiken även från republikaner. Presidentkandidaterna Thompson, Paul och Romney är uppenbarligen inte helt nöjda med hur de behandlas av Fox News. Anledningen är att Fox News VD (som heter Roger Ailes) mer eller mindre öppet stöder Rudy Giuliani och är nära vän med honom. Han jobbade till och med som mediakonsult åt Giuliani på första borgmästarkampanjen. Många tycker sig se en vinkling av nyheterna på Fox News som gynnar Giuliani.

Detta har föranlett Romney att ställa in en medverkan i en debatt som skulle hållts av Fox News i december. Hela debatten ställdes sen in som en följd av det. Nu visar Thompson lite väl tydligt vad han tycker om Fox News bias i söndagsintervjun med Chris Wallace. Se själv:

Ron Paul har också sågats öppet av tex Sean Hannity som är en av Fox News programledare. Detta trots att Paul flera gånger vunnit sms-omröstningar på kanalen efter debatter. Hannity stöder också tämligen öppet Giuliani som han hjälpt till att samla in pengar åt.

Läs mer om hur Fox News och Giuliani hjälpt varandra genom åren här.

[tags]usa, fox news, fred thompson, politik, rudy giuliani[/tags] intressant.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.