Republikanerna som vill bli president attackerar varandra

John McCain är storfavorit till att bli republikanernas presidentkandidat. Men nu börjar hans motkandidater att positionera sig och attackera honom hårt.

Republikanske senatorn Chuck Hagel kritiserar McCain för att han vill ha mer trupper i Irak. “Tiden för mer trupper i Irak har passerat”, sa Hagel nyligen. John McCain vill skicka ytterligare 20.000 amerikanska soldater. Det är inte realistiskt säger Hagel.

Mitt Romney anses stå en bra bit till höger om McCain i frågor som är viktiga för republikanska kärnväljare. En sådan fråga är homo-äktenskap. Romney går till attack mot McCain för att han är otydlig om homo-äktenskap är bra eller dåligt. Själv tycker Romney att det är dåligt och är tydlig med den åsikten.

“If someone says — like I do — that I oppose same–sex marriage, I respect that view. But those who try and pretend to have it both ways, I find it to be disingenuous.”

Ordväxlingarna har bara börjat. Frågan är när McCain tvingas in på arenan. Han vill nog gärna hålla sig utanför så länge det är möjligt.

[tags]usa, republikanerna, presidentvalet, presidentvalet 2008, john mccain, chuck hagel, mitt romney[/tags]