Richard Ojeda ställer upp i presidentvalet 2020

Nu har Richard Ojeda meddelat att han ställer upp i presidentvalet 2020. Ojeda förlorade kongressvalet med cirka tio procentenheter i West Virginia förra veckan, en delstat som Trump vann med nära 50 procentenheter för två år sedan.

Har du sett mellanårsvalets mest brutala kampanjannons med Ojeda?

Ojeda är 48 år och fd arméofficer som nu sitter i West Virginias delstatssenat.

Han röstade på Donald Trump i presidentvalet 2016 efter att ha gett sitt stöd till Bernie Sanders i primärvalen. Är det en tillgång eller belastning i primärvalen 2020? Eftersom Ojeda svängt och nu är väldigt kritisk till Trump så har han kanske reparerat den skadan. Men han har en del problem med att han är för kolindustrin, som är viktig i hemstaten. Demokraternas miljömedvetna väljare kommer säkert inte uppskatta det.

Han är inte så progressiv som Alexandria Ocasio Cortez eller Bernie Sanders, men han tillhör mer det lägret än etablissemanget och moderata liberaler i partiet.

Viktiga delar av rostbältet skulle vara säkrat för demokraterna med honom som presidentkandidat eftersom dessa delstater trendade mer åt demokraterna redan i det nyss avslutade kongressvalet.