Susan Sarandon på Sverigebesök: Amerikanska kongressen är pussies

susansarandon570

Susan Sarandon var under lördagen i Stockholm för att ta emot ett Lifetime Achievement Award på filmfestivalen. Hon är som många svenskar inte känner till en väldigt kontroversiell person i USA. Det är väl i och för sig alla Hollywoodkändisar, men hon om någon är speciellt hatad av konservativa. Vad sa hon idag då under mötet med publiken på Stockholm Filmfestival?

Hon fick frågan om vad hon tycker om Obama. Inte helt oväntat gillar hon honom. Hon skulle vilja ge honom Nobelpriset i “cool”. Det är så hon gillar män, som är eftertänksamma och förstår att diplomatiska kontakter inte är eftergifter. Själv är hon ihop med skådespelaren Tim Robbins. Men hon anser att Obama gått för långsamt fram, det har hänt för lite.

Hon tycker dock att skulden i första hand faller på den amerikanska kongressen som hon beskrev som “pussies”. Hon är upprörd över att de är så ängsliga och inte vågar ta något steg som skulle kunna äventyra chanserna till omval.

I publiken satt en kvinna som blev upprörd över ordvalet “pussies”. Sarandon bad om ursäkt om det stört någon men ansåg att det är lika lite upprörande som uttrycket “men without balls”.

Sarandon stödde inte Hillary Clinton i primärvalen (vilket många svenska feminister gjorde) pga av hennes röst för kriget förklarade hon idag. Hon erkände också lite motvilligt att hon aktivt kampanjade för “a person we shouldn’t mention by name since he has fallen from grace since then”. Publiken verkade inte fatta, så hon fick nämna namnet ändå. John Edwards har ju försatt sig i en skandal som heter duga även med amerikanska politikers mått mätt.

Susan Sarandon träffade tidigare i veckan Michelle Obama i Denver Colorado. Båda var där för att prata med unga kvinnliga studenter och ge motivation till dessa. Och Michelle imponerade på Sarandon:

– Hon borde bli USA:s nästa president!

Mer om Susan Sarandons besök på festivalen

[tags]usa, susan sarandon[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.