Trump hoppar av debatt

Trump vann alla delstater i tisdagens val utom viktiga Ohio där guvernören Kasich kammade hem samtliga 66 delegater. Nu har Trump meddelat att han inte kommer delta i nästa debatt. Den är planerad att hållas i Utah på måndag och sänds på Fox News. Kommer någon titta när bara Cruz och Kasich står på scen och debatterar?

Trump har så klart även väckt uppmärksamhet på andra sätt senaste dygnet. I en intervju på msnbc fick han frågan vem han rådgör med i utrikespolitiska frågor och svarade då: ”I’m speaking with myself, number one, because I have a very good brain. I know what I’m doing. My primary consultant is myself.”

Och på en fråga från CNN om han inte lyckas vinna en majoritet av delegaterna och förlorar på konventet: ”I don’t think you can say that we don’t get it automatically. I think you’d have riots. I think you’d have riots.”

Det är fullt möjligt att han kommer nå en majoritet av delegaterna under primärvalen, men det kan bli på håret. Frågan är om partiet verkligen vill dra igång en öppen strid på konventet om Trump är nära 50 %. Det krävs antagligen att han är lite längre ifrån majoritet och att närmaste utmanare är hyfsat nära Trump i vunna delegater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.