Trump utmanas i debatt i South Carolina ikväll

I dag lördag den 13 februari är det debatt i Greenville, South Carolina. Debatten sänds på CBS med början kl 9 pm ET, vilket är kl 03.00 svensk tid natten till söndag.

Republikanerna är nu nere på sex kandidater på scen. Trump, Cruz, Rubio, Bush, Kasich och Carson är de enda som är kvar. Under gårdagen hoppade fd Virginiaguvernören Jim Gilmore av. Han placerade sig på 13:e plats i New Hampshire, bakom flera kandidater som hoppat av och lokala kandidater som ingen hört talas om. Tidigare i veckan lämnade också Fiorina och Christie kampanjen efter misslyckanden i primärvalet i New Hampshire.

John Dickerson (CBS “Face the Nation”) är kvällens moderator. Major Garrett (CBS News) och Kimberley Strassel (Wall Street Journal) kommer också ställa frågor.

Trump leder stort i de fåtal aktuella undersökningar vi fått in än så länge för South Carolina. Google Trender indikerar just nu att det kommer gå bra för Trump och Cruz där. Republikanerna röstar i South Carolina om en vecka, den 20 februari. Demokraterna röstar samma dag, fast i Nevada.