Vinner Kasich Ohio?

Guvernören i Ohio kan vinna sin egen delstat, John Kasich ligger nämligen före Trump i de flesta opinionsundersökningarna (+3,7 % enligt RCP). Han har under kampanjen intagit en mer positiv och “omtänksam konservativ” ton. Det har inneburit virala kramar på kampanjmötena. Strategin skapar onekligen en kontrast till mannen som leder på republikanernas sida där svarta rubriker handlar om våld, hot och hat.

Ohio är en viktig delstat eftersom den ofta är extremt jämn i presidentval mellan demokraterna och republikanerna. Och nu i primärvalen är delstaten så klart väldigt viktig för John Kasich.

Han har fått officiellt stöd från Österrikes stolthet, bodybuildern och fd guvernören Schwarzenegger. Dessutom har han fått Mitt Romneys hjälpande hand i Ohio, även om det inte innebär ett officiellt stöd. Hjälper det? 66 delegater står på spel i Ohio. Vinnaren får samtliga delegater. Trots det är det bara kvällens fjärde största pris efter Florida, North Carolina och Illinois. Totalt ska 377 delegater fördelas under kvällen på republikanernas sida.

Vi kör en liveblog under valnatten, precis som vanligt under stora spännande val. Den smygstartar redan under eftermiddagen och kör för fullt efter kl 22 svensk tid.