McCain försöker sänka förväntningarna

McCains avbrott i kampanjandet inkluderar ikväll flera stopp på kabel-tv där han tänker svara på frågor. Hans annonsering fortsätter också och han är i möten med sin kampanjledning. Kampanjkontoren håller också öppet. Så vad avbrottet i kampanjen exakt består av verkar vara att säga att han inte tänker debattera Obama på fredag kväll lokal tid om det inte blir någon överrenskommelse om en bailout i kongressen.

Jag misstänker att denna sista-minuten manöver från McCain syftar till att sänka förväntningarna på honom inför debatten på fredag. Det är den första och viktigaste debatten under hela presidentvalet. Flest människor kommer att se denna debatt, iallafall brukar första debatten vara den som lockar flest tittare. En överraskande stark debattinsats är guld värt. Just nu har Obama tagit över ledningen knappt före McCain i de flesta opinionsmätningar. McCain behöver skaka om i presidentvalet.

Mitt tips är alltså att McCain kommer att närvara på debatten här i USA imorgon lokal tid. Helt säker kan man dock inte vara.

Om debatten inte flyttas kommer den att hållas på fredag kväll 26 september kl 21 lokal tid på University of Mississippi, Oxford.

Den 2 oktober debatterar Palin mot Biden i Missouri. Därefter möter McCain Obama två gånger till, den 7 oktober i Tennessee och den 15 oktober i New York.

[tags]usa, presidentvalet, barack obama, john mccain[/tags]