3 till presidentkandidater tillkännager kandidatur för demokraterna

Eric Swalwell väntas i kväll på The Colbert Show tillkännage att han kandiderar till president. Han är demokratisk representant från Kalifornien i kongressen. Swalwell har hög svansföring i Russiagate, vilket är det han främst får uppmärksamhet i media för. Han är en av de yngre kandidaterna med 38 år. En möjlig fördel mot andra kandidater är att han föddes i Iowa, första delstaten ut att rösta nästa år. Kan han utnyttja det för att överraska där?

Michael Bennet (fotot ovan) har en omtumlande månad bakom sig där han meddelat att han fått prostatacancer. Han ska opereras inom kort och har sagt att om allt går bra som väntat så är han inställd på att ställa upp i presidentvalet. Definitivt besked kommer inom närmaste veckorna. Han är senator från Colorado.

Tim Ryan meddelade nyss på The View att han kandiderar. Han är kongressledamot från den superviktiga delstaten Ohio, som dock trendat åt republikanernas håll under senare år.

Ingen av dessa väntas tillhöra topp 5 om inte något oväntat inträffar, men med så många kandidater i debatter och när det närmar sig val kan oväntade saker hända. Kändast av kandidaterna är antagligen ändå senatorn Michael Bennet.

Några fler möjliga kandidater har fortfarande inte bestämt sig. Främst av dessa är givetvis Joe Biden som mött förnyad hård kritik för diverse märkligt tafsande under åren. Övriga möjliga kandidater som vi väntar svar från är Steve Bullock, guvernör Montana, Stacey Abrams, guvernörskandidat Georgia 2018, Bill de Blasio, borgmästare New York City, Terry McAuliffe, fd guvernör i Virginia och Seth Moulton, kongressledamot Massachusetts.

LÄS:  Sista debattens vinnare i presidentvalet 2020

Hur många demokratiska presidentkandidater har vi nu inför 2020?

Jag får det till 16 stycken. Då har jag inte inkluderat Michael Bennet än, men Eric Swalwell och Tim Ryan. I dessa 16 finns inte Marianne Williamson och Wayne Messam med, pga att de är för okända. Det kan ju ändra sig om de mot förmodan lyckas nå kriterierna för att få vara med i någon debatt.

Alla presidentkandidaterna 2020 hittar du på vår specialsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.