Biden är på gammal hemmaplan i Pennsylvania under valdagen

Joe Biden

Joe Biden är i gamla hemstaden Scranton i Pennsylvania för att ge en sista push i den viktiga delstaten. Där besökte han också en kyrka och den plats där sonen Beau är begraven. Ett besök i det gamla hem Joe växte upp i hann fd vicepresidenten också med i dag.

For his first campaign stop on Election Day, Biden visited a canvass kickoff at the Carpenters Local Union Hall 445. He was introduced by Pennsylvania Senator Bob Casey, a Democrat.

Speaking through a megaphone, Biden told supporters assembled “it’s good to be home.”

Biden leder mot Trump i Pennsylvania, men det är jämnt. Endast runt 4,7 %-enheter skiljer nu kandidaterna åt där enligt 538. Några nya undersökningar sista dygnen har visat på jämnare siffror i “the keystone state”.

Pennsylvania anses vara den viktigaste delstaten, en så kallad “tipping point state”. Det innebär att den har störst betydelse för utgången i valet om det blir jämnt. Den som vinner delstaten vinner också sannolikt hela presidentvalet.

Under valnatten väntas vi inte få ett tidigt avgörande där, dels för att det är jämnt men också för att det rekordstora antalet poströster kommer ta tid att räkna.

Istället kan det bli Florida som avgör valnatten om Biden kopplar greppet där. Han leder där med ännu mindre marginal. Runt 2,5 %-enheter skiljer kandidaterna åt där enligt FiveThirtyEight. I denna delstat räknas dock rösterna redan som lagts innan valdagen. Det gör att vi kan få viktiga resultat därifrån hyfsat tidigt under natten. Frågan är dock om det är någon av kandidaterna som vinner där tillräckligt tydligt för att det ska vara möjligt.

Joe Biden i Iowa augusti 2019. Foto: Gage Skidmore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.