Bidens utmanare avslutar presidentkampanjen

Dean Philips

Dean Phillips försökte slå ut sittande presidenten Joe Biden i demokraternas primärval. Han misslyckades totalt med det och drar nu slutsatsen att det är över. I dag meddelade Phillips att han avslutar kampanjen.

Phillips är kongressledamot från Minnesota och tämligen okänd. I samband med att han avslutade kampanjen gav han sitt officiella stöd till Biden.

Under kampanjen fick han inte mycket uppmärksamhet i media, men några intervjuer blev det. Bland annat på All-in-podcast med David Sachs mfl, där han dock gjorde ett blekt intryck. Han framstår som allt för okarismatisk för att nå ut. Han försökte främst slå Biden genom att vara yngre. Det krävs uppenbarligen något mer än så för att demokraterna ska våga överge en sittande president. Och ja, han hade behövt få till några debatter mot Biden.

”Kvar” bland övriga kandidater är egentligen ingen nu varken på demokraternas sida eller republikanernas. Officiellt är Cenk Uygur (youtube-värd för The Young Turks) fortfarande en kandidat, men han har fått ännu mindre uppmärksamhet än Phillips under primärvalen. Han slutade t ex på en sjätteplats i demokraternas primärval i Texas i går. Dessutom är han inte en ”Natural Born citizen”, vilket krävs för att bli utsedd till president. Uppdatering 7 mars: Uygur har också hoppat av nu.

Så, Biden är nu helt ohotad. Det är väl bara hälsan som kan göra att han stoppas från att bli nominerad på partikonventet.

Nikki Haley hoppade av på republikanernas sida i dag efter förlusten under Super Tuesday igår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.