Buttigieg intervju på Fox News om Trump hyllas av demokrater

Se intervjun här i sin helhet där Buttigieg kritiserar uttalanden av Trump om veteraner.

Jag tvivlar på att det finns speciellt många personer som i dag beskriver sig som republikaner, men ogillar Trump. Försvinnande få. Men i övrigt lyckades han effektivt demolera Trumps och intervjuarens argument.

Denna lite oväntade skandal har nu dominerat medier i USA i några dagar på ett sätt som överraskar. Normalt brukar Trump kunna skaka av sig skandaler snabbt och vidare till nästa attack på motståndarna. Inte denna gång. Kan det skada Trump bland familjer där någon tjänstgjort i det militära? Kom ihåg att det finns många familjer där militären spelar en viktig roll. Dessutom har opinionsmätningar visat på ganska svagt stöd för Trump bland personer i aktiv militärtjänst.

Många verkar uppleva att Trumps attack på John McCain för några år sedan gör det mer trovärdigt att han skulle ha sagt något snarlikt om andra veteraner. Dessutom har vi ju den här lilla detaljen om Trumps ”bonespurs”, som gjorde att han slapp Vietnam.

Även Joe Biden slapp militärtjänst. I hans fall p g a studier och sedan astma. Pete Buttigieg däremot tjänstgjorde i Irak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.