Clinton, Giuliani och McCain populäraste presidentkandidaterna

mccainvsclinton.jpg

CBS har undersökt vilka presidentkandidater som är populärast bland väljarna. Clinton är populärast bland demokraterna medan Giuliani och McCain är populärast bland republikanerna.

Populärast och mest hatade bland demokraterna är:

Positiva
Clinton 43 %
Edwards 34 %
Gore 32 %
Kerry 22 %

Negativa
Kerry 48 %
Gore 46 %
Clinton 38 %
Edwards 21 %

Om republikanerna tycker amerikanerna så här:

Positiva
Giuliani 41 %
McCain 39 %

Negativa
Giuliani 22 %
McCain 20 %

Övriga kandidater är för okända för att en majoritet av amerikanarna ska ha en bestämd uppfattning om dem. Men man kan notera att demokraten Barack Obama är väldigt populär bland de som känner till honom. 61 % har dock ingen uppfattning om honom än.

Samtidigt är republikanen Mitt Romney opopulär. Fler tycker illa om honom än gillar honom. Hela 44 % vet inte vad de tycker om Edwards än trots att han var demokraternas vice-presidentkandidat senast.

Analys
Edwards och Clinton dominerar på demokraternas sida och McCain och Giuliani på republikanernas sida. Kerry och Gore får det väldigt tufft att bli presidentkandidater. Allt för många är negativa till framför allt Kerry i förhållande till hur många som är positiva. Inte ens president Bush har så låga popularitetssiffror som Kerry just nu. Obama ligger bra till men måste bli mer känd. Romney måste också försöka bli mer känd för att kunna vara ett seriöst hot mot McCain och Giuliani.

[tags]usa, mccain, clinton, edwards, obama, presidentvalet[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.