Demokraternas konvent kickas igång

DNC

Demokaternas konvent sparkades igång under måndagen i Milwaukee, Wisconsin och online. Du kan se allt på deras hemsida.

Bland första dagens talare kan vi höra fd presidentkandidaten Amy Klobuchar, New Yorks guvernör Andrew Cuomo, senatorn Doug Jones och Michigans guvernör Gretchen Whitmer. Kvällen avslutas med tal av Bernie Sanders och Michelle Obama.

Inför konventet har det varit en del kritik från vänsterfalangen inom (och utanför) demokraterna. Alexandria Ocasio Cortez har bara fått 1 minuts talartid. Andrew Yang har fått talartid strax innan Joe Biden, efter att en del trott att han inte skulle få tala. Samtidigt har Ohios fd guvernör, republikanen John Kasich fått talartid.

Det är som om de som styr demokraterna (läs Obamas folk) vill städa undan Bernies anhängare så mycket det går för att försöka vinna ”mittenröster”. Missnöjda republikaner ska hitta hem till Joe Biden är tanken. Frågan är om det finns speciellt många som vacklar där och är mottagliga för argument från John Kasich?

Trump går för en helt annan strategi där han försöker motivera basen, vilket ju var väldigt framgångsrikt 2016.

Konventet avslutas på torsdag. Många av talarna är inte på plats i Milwaukee, Wisconsin utan kör förinspelade tal på distans. Vi får se hur kul det blir.

Några artister som kommer underhålla denna vecka är The Chicks, Jennifer Hudson och Billie Eilish.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.