Gabbard i konfrontation med Morning Joe på Msnbc

Presidentkandidaten Tulsi Gabbard från Hawaii ställde upp på Morning Joe och det blev tuffa frågor om Ryssland och Assad, som du kan se i det här klippet. Hon är långt efter i opinionsundersökningarna med 0-2 %-enheter i stöd, men är ändå topp 5-7 på bettingsajter.

En tydlig anledning till att många spelare tror att hon kan överraska är hennes profilfråga kring att USA inte ska kriga för att byta regimer i andra länder. Som du kanske minns var det en starkt bidragande orsak till att Obama slog Clinton 2008. Han var motståndare till Irakkriget, Clinton röstade för kriget och sågs som en hök.

Ingen av de andra presidentkandidaterna lyfter den här frågan så tydligt. Gabbard som är veteran kritiseras dock så pass hårt av MSNBC och andra medier att frågan är om hon kan nå ut med sin kampanj. Lyckas hon med det tror jag hon kan bli ett hot mot i första hand en annan progressiv, Elizabeth Warren, som allmänt ses som ett svagt kort när det gäller just utrikespolitiken.

Mitt tips är fortsatt att Gabbard har stor chans att bli en av 5 toppkandidater om ett år, när nu listan på kandidater väntas bli runt 15 personer och det gäller att sticka ut i någon profilfråga. Det har hon redan lyckats med och i sociala medier växer intresset för hennes kampanj.