Nevada, Georgia, Pennsylvania kan avgöras under torsdagskvällen

Senast uppdaterad: fredag 01:07 svensk tid. Senaste uppdatering anges med grå bakgrund.

Vi uppdaterar inte denna sida längre, se vår liveblog istället:

Liveblog

Georgia

Trump leder med 3635 röster.

Trumps ledning i Georgia har krympt under torsdagens rösträkning och är nu på cirka 0,19 %-enheters marginal. Uppskattningsvis finns mindre än 50000 röster kvar att räkna, varav nära hälften inte kommer att räknas förrän under fredagen. Joe Biden väntas vinna en majoritet av de röster som återstår att räkna, så det kan bli ännu jämnare.

Donald Trump försöker stoppa rösträkningen i Georgia. Än så länge, utan framgång.

För att vinna presidentvalet behöver en kandidat nå 270 elektorsröster. Med Georgias 16 elektorsröster skulle Biden få 280. Det förutsätter dock även att Arizona vinns av Biden. Den delstaten har AP och Fox News redan gett till Biden, men många andra nyhetsmedia är kritiska till det eftersom det är väldigt jämnt i Arizona.

Arizona

Biden leder med 65000 röster.

Återstår att räkna till största del poströster. Det finns 430000 röster kvar att räkna. Trump väntas vinna flest röster av dessa. Som sagt har AP och Fox News redan gett delstaten till Biden, medan andra tycker att det är för jämnt och avvaktar.

Nevada

Biden leder med 11000 röster.

Nate Silver på 538 tycker att det är dags för “decision desks” att ta beslut om att utse Biden som vinnare i Nevada. “Two-thirds of the state’s population is in Clark County and Biden is gaining big in Clark County! Not sure I see the route for a Trump comeback.”

En anledning till att AP med flera kanske avvaktar med att ge Biden Nevada är att de då samtidigt utser Biden till vinnare i presidentvalet. Kan vara lite för jämnt både i Arizona och Nevada för att någon ska våga göra det riktigt än. Det vilar ett tungt ansvar på decision desks att inte begå något misstag. Särskilt eftersom AP och Fox News redan fått kritik för deras tidiga beslut vad gäller Arizona.

190000 röster återstår att räkna i Nevada. Det kommer dock inga fler uppdateringar under torsdagen därifrån, utan det sker under fredagen.

Pennsylvania

Trump leder med 64000 röster.

I Pennsylvania leder Trump fortfarande men Biden-kampanjen tror att det finns goda möjligheter att det kommer ändras. Trumps ledning där har krympt under torsdagen. Han startade torsdagen med en ledning på 153000 röster.

326000 röster återstår att räkna enligt den lokala valmyndigheten.

Inte heller Pennsylvania väntas bli klara med rösträkningen under torsdagen. Men om ledningen för en av kandidaterna är tillräckligt stor kanske vi ändå vet vem som vunnit delstaten ikväll.

North Carolina och Alaska

Trump leder.

Vi väntar på ett avgörande från ytterligare två delstater. Varken North Carolina eller Alaska är helt avgjorda än. Båda väntas dock gå till Trump. Han leder stort i Alaska, men det återstår många röster att räkna där. Trumps ledning i North Carolina är inte speciellt stor (cirka 77000 röster), men det räcker sannolikt ändå.

94 % av rösterna har räknats i North Carolina. 50 % av rösterna har räknats i Alaska.

Ingen uppdatering kring rösträkningen har ännu kommit in från varken North Carolina eller Alaska under torsdagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.