Läget i 6 delstater som inte är avgjorda än

2020

Nevada, Georgia, Pennsylvania kan avgöras under torsdagskvällen – UPPDATERAS!

Det är torsdag och vi väntar fortfarande på en tydlig vinnare i presidentvalet. Ingen av kandidaterna har nått 270 elektorsröster än. Så här ser läget ut i alla 6 delstater som inte är avgjorda än.

  • North Carolina – Trump leder med cirka 77000 röster över Biden och väntas vinna delstaten. Fördel Trump.
  • Georgia – Biden har knappat in under gårdagens rösträkning. Trump leder nu bara med cirka 23000 röster. Exakt hur många röster som återstår att räkna är oklart, men det finns uppgifter på att Biden måste vinna cirka 64 % av återstående röster. Det kan bli svårt, men inte omöjligt. Liten fördel Trump.
  • Arizona – Biden leder med 68000 röster. Återstår att räkna poströster, varav en majoritet verkar vara Trumpröster. Räcker det? Fox News och AP har fått kritik för att ha gett delstaten till Biden tidigt under valnatten. Det ser ut att bli väldigt jämnt. Liten fördel Biden.
  • Nevada – Biden leder med 7500 röster. Återstående röster uppges vara främst i områden där demokraterna brukar vinna. Fördel Biden.
  • Pennsylvania – Trump leder med cirka 153000 röster. Marginalen har minskat stadigt. Väldigt många röster återstår att räkna. Det är områden i storstäder där demokraterna är populära som ännu inte räknats färdigt. Liten fördel Biden.
  • Alaska – Trump leder med cirka 60000 röster, men det återstår många röster att räkna. Denna röda delstat väntas gå till Trump med god marginal. Stor fördel Trump.

Nästa uppdatering från rösträkningen

Nästa viktiga uppdatering kommer under torsdag eftermiddag svensk tid från Nevada. En uppdatering från Arizona dröjer dock till sent på torsdagskvällen/natten. Pennsylvania väntas räkna på, men det återstår för många röster för att de ska hinna räkna klart under torsdagen. Trump har också initierat stämningar för att försöka stoppa rösträkningen medan han leder.

Vilka delstater Biden måste vinna

Biden behöver vinna Nevada och Arizona för att nå 270 elektorsröster. Han kan också vinna presidentvalet genom att segra i Pennsylvania och når då 273 (utan Arizona och Nevada). Skulle Biden överraska i Georgia behöver han dock även vinst i en delstat till, t ex Nevada.

Trumps kampanj tror att de har chans att vinna Arizona. Det skulle förändra situationen, men han skulle ändå behöva vinna Pennsylvania.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.